Szabadfogas kezdeményezés

Az idei tél sarkvidéki hideget tartogatott Magyarországnak januárra. Ilyenkor is sajnos sokan a szabad ég alatt hajtják álomra a fejüket, vagy ha hajlékuk van is, meleg ruhára már nem telik.

Rajtuk kíván segíteni a Szabadfogas nevű kezdeményezés – akinek van otthon nélkülözhető kabátja, pulóvere, vagy egyéb téli holmija, egy vállfára téve ott tudja hagyni valakinek, akinek nagyobb szüksége van rá. A közismert mottó:

Ha fázol, vegyél el egy kabátot! Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!

A mozgalom kezdete után pár nappal mi is csatlakoztunk, és kedd délben kitettük a bal oldali képen látható kabátot és pulóvert a Marczibányi tér és Felvinci út sarkánál a kerítésre. Mindkét ruhadarab fél órán belül új gazdára talált, és láthatóan nagyon nagy szüksége volt rá az illetőnek.

Pár órán belül mind a 10 kihelyezett vállfán csüngtek a kabátok, szívmelengető volt látni, hogy a környékbeliek mennyire szolidárisak. Havazás vagy eső esetén bevisszük a holmikat fedett helyre, de előtte/utána továbbra is várjuk a környékbeliek segítségét!

caret-downcaret-leftcaret-rightcaret-upfacebookhamburgerharis-parkhp-bhpHaris Parkinstagramlinkedinminuspinterestplustimestwitteryoutubeyoutubeplay