Van, aki nem szeretné, hogy megújuljon a Lövőház…

Sajnálattal értesültünk róla, hogy a Zöld Nyíl Egyesület ismételten akadályozni próbálja a Lövőház rekonstrukcióját, ugyanis a napokban keresetet nyújtott be a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra az engedélyünk felülvizsgálatára.

A szervezet célja az alapító okiratuk szerint a következő:

“Az egyesület célja védeni és fejleszteni a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 2006. február 7-én kelt 10334/3/2003. számú határozata szerint meghatározott műemléki környezetet, amely magában foglalja a budapesti II. kerületben lévő, ún. Millenáris Park, a Marcibányi tér és a Lövölde területe (a továbbiakban : Zöld nyíl) hármasát. Megőrizni annak természeti viszonyait és hagyományos építészeti arculatát, biztosítani és javítani az itt lakók életminőségét, elhárítani minden zavaró hatást; akár személyes közreműködéssel és munkával, akár anyagi eszközök szolgáltatásával, és minden más törvényes úton.”

A Lövőház felújítása így is hosszú évek óta húzódik (mivel 2008 és 2012 között is a Zöld Nyíl Egyesület miatt állt az építkezés), és az évek során az épület állaga tovább romlott. A jobb szárny teteje egy tűzvész során leégett 2009-ben, így az életveszélyes, a bálterem mennyezete omladozik, a nyílászárók szétrohadtak, és kerítés minden eleme sérült (vagy éppen hiányzik). Nehéz tudomásul venni, hogy egy, a környék értékeit védő civil szervezet célja az, hogy egy 130 éves műemlék épület felújítását megakadályozza, így csak reméleni tudjuk, hogy ez nem fogja befolyásolni a rekonstrukciót. Az alábbi képek az engedélyezés idejében készültek, így szemléltetik, hogy mennyire időszerű a felújítás, amit a Zöld Nyíl Egyesület ismét akadályozni próbál.

caret-downcaret-leftcaret-rightcaret-upfacebookhamburgerharis-parkhp-bhpHaris Parkinstagramlinkedinminuspinterestplustimestwitteryoutubeyoutubeplay